Ce este henna?

Henna este o plantă de la care se folosesc frunzele uscate sub formă de pudră. Aceasta crește în zone aride ca India, nordul Africii și Orientul Mijlociu, unde a apărut și s-a dezvoltat arta decorării corpului denumită în lumea orientală mehendi.

Henna poate provoca alergii?

Deși henna este complet naturală, este mai bine să eviți utilizarea dacă sunt prezente următoarele afecțiuni: anemie, deficiență G6DP, hiperbilirubinemie, afecțiuni care au un impact direct asupra sângelui sau sistemului imunitar.

Henna se folosea în trecut mai ales pentru proprietățile ei medicinale și antiseptice, atât pentru piele, cât și pentru păr, dar mereu este o idee bună să testezi înainte pe o porțiune mică pentru încredere totală dacă se aplică pe o piele mai sensibilă.

Cât timp rezistă tatuajul temporar cu henna pe piele?

După ce pasta uscată este îndepărtată, pe piele rămâne un desen de culoare portocalie care devine maro în 2 zile și se va exfolia treptat în 10-20 de zile. Pe dosul palmelor până la încheietură culoarea rezistă 7-10 zile pentru că este mai expusă la apă și frecare, iar mai sus pe brațe rezistă și 12-14 zile. Pe spate, umeri și decolteu rezistă 10-12 zile pentru că diferă textura, piele e mai moale, iar pe coapse si picioare tatuajele vor rezista cel mai mult, pentru că pielea este mai uscată și mai ferită de apă.

Cu cât timp înainte de un eveniment e ideal să îmi fac un tatuaj cu henna?

Culoarea pe mâini se închide în 48 ore, dar dacă modelul e pe umeri, brațe, decolteu sau spate e recomandat să rezervi 72 ore pentru a avea o culoare intensă în ziua evenimentului.

Există mai multe culori de henna?

Henna naturală și neinvazivă pigmentează pielea doar maro. În unele imagini modelele par negre și în relief pentru că fotografiile au fost făcute în stadiul în care pasta era încă pe piele. Acolo unde culoarea este albastră a fost folosită jagua, un alt pigment natural pe care îl folosim exclusiv la programări private, dar nu il comercializăm pe site.

Ce este henna albă?

Henna albă este supradenumită astfel deoarece modelele obținute sunt în stilul caracteristic tatuajelor cu henna, dar culoarea este albă, nu maro. Însă substanța nu este henna, nu este naturală și nu pigmentează temporar pielea, ci rămâne la suprafața acesteia. Există mai multe versiuni pentru a obține un tatuaj temporar în stilul henna de culoare albă. O variantă este adezivul special pentru piele care se folosește și în make-up, acesta rămâne în relief pe piele și rezistă 1-3 zile, în funcție de zona de pe corp. De asemenea se mai folosește și vopsea clasică de body paint care nu dăunează pielii, dar aceasta rezistă doar până la prima spălare. Și mai există flash tattoos care se lipesc cu apă, dar de culoare albă. 

Ce este henna neagră?

Henna neagră pentru tatuaje nu este de fapt henna și nu este naturală, conține un colorant numit para-fenilendiamina (PPD) care poate provoca arsuri, dermatită și reacții alergice severe. PPD este folosit în siguranță ca ingredient în coloranții pentru păr. Cu toate acestea, in conformitate cu normele europene, este ilegal să se adauge PPD în produsele destinate utilizării direct pe piele.

Se recomandă evitarea folosirii de henna neagră în special pentru copii sau persoane cu piele sensibilă.

Ce conține pasta de henna?

Ca și vopsea henna pentru tatuaje se folosește o pastă care conține doar pudră naturală de henna, uleiuri esențiale pure de cea mai bună calitate, zahăr și apă. Nu conține conservanți și pigmenți sintetici.

De ce diferă culoarea tatuajului henna ca intensitate în diferite zone de pe corp?

Henna pigmentează mai intens pe mâini și pe picioare și pe măsură ce te îndepărtezi de aceste zone, culoarea e din ce în ce mai deschisă înspre umeri, decolteu și spate pentru că diferă textura pielii. Aceste diferențe se pot observa inclusiv la nivelul mâinii între culoarea de pe degete, dosul palmei și antebraț, de la închis spre deschis.

Cât timp durează până se usucă și cât trebuie ținută pasta pe piele?

După aplicarea desenului este ideal să nu atingeți pasta umedă timp de 20 minute și să nu indoiți încheietura sau degetele pictate, pentru a evita deformarea liniilor prin întinderea sau strângerea pielii.

După ce s-a uscat, pasta începe să se crape și se desprind mici bucățele din model, astfel că pentru a o menține pe piele cît mai mult timp trebuie evitate mișcările ample. Cu cât este mai mult timp păstrată pasta pe piele, cu atât culoarea finală o să fie mai intensă. După 3-4 ore poate fi îndepărtată fie simplu prin frecare, fie cu ajutorul unui ulei de corp, dar nu e recomandată spălarea tatuajului. Este cel mai important să nu fie spălată zona pictată în prima zi pentru a i se permite să înceapă oxidarea și totodată procesul de închidere a culorii de la portocaliu la maro, în decursul a 48 ore.

Cât costă un tatuaj cu henna în cadrul unei programări private?

Pentru un tatuaj temporar henna, prețul diferă în funcție de mărimea și complexitatea modelului astfel: un model clasic pe mână 50-100 lei, decolteu, spate, henna sleeve 200-300 lei. Pentru mai multe informații legate de preț tatuaj henna scrieți-ne folosind datele din Contact.

Ce este jagua?

Jagua este un gel pentru tatuaje temporare care pigmentează pielea albastru intens, față de henna care este maro. Jagua gel se prepară din sucul fructului jagua, originar din pădurile amazoniene. Rezistă pe piele cu 1-3 zile mai puțin față de henna și dispare apoi treptat ca și aceasta, prin exfoliere.

Față de henna care trebuie ferită de contactul cu apa pentru restul zilei, un tatuaj jagua este recomandat să fie spălat după 3-4 ore. 

În prima fază culoarea care rămâne pe piele este foarte deschisă, gri străveziu, pare că tatuajul a dispărut complet, dar în 2 ore începe să se contureze și în 48 ore modelul este intens precum cerneala.

Fructul jagua conține alergenul genipa care poate provoca reacții alergice sub formă de dermatită de contact, așadar nu este recomandat persoanelor care au experimentat în trecut alergii la soare, la fructe de pădure sau citrice, celor cu pielea sensibilă sau copiilor.