Aftercare

Aftercare

Cum sa te pregatesti pentru sesiunea de henna

Este recomandat ca inaintea programarii sa nu folosesti lotiuni sau creme pentru corp care impiedica pigmentul sa coloreze pielea. Zona care urmeaza a fi desenata trebuie sa fie curata, fara straturi de fard, ulei sau alte produse de ingrijire.

Cum sa ingrijesti desenul cu henna pentru o culoare intensa si durabila

Pigmentul continut de henna coloreaza cheratina din straturile superioare ale pielii, in consecinta pe maini si pe picioare, unde pielea e mai aspra, culoarea o sa fie mai intensa, iar pe masura ce te indepartezi de aceste zone (umeri, gat, fata, abdomen) culoarea e cu un ton mai deschisa.
Dupa aplicarea desenului, cu cat pasta este lasata mai mult pe piele, cu atat culoarea va fi mai intensa si va rezista mai mult. E recomandat sa o mentii 4-6 ore sau chiar peste noapte in cazul hennei pentru nunta sau hennei prenatale.
Atunci cand cureti pasta uscata de pe piele este foarte important sa o indepartezi fara a folosi apa, prin decojire. Sau poti utiliza in schimb uleiuri naturale (de gatit: cocos, masline, floarea soarelui, orice nu e pe baza de petrol) – aplici pe zona respectiva, astepti 10-15 minute si stergi cu servetele de hartie. Dupa ce pasta este indepartata, culoarea va evolua de la portocaliu aprins pana la maro roscat pe parcursul a 48-72 de ore. Nu folosi apa sau sapun in urmatoarele 24 de ore (daca este posibil) pentru ca acestea impiedica procesul de oxidare si afecteaza culoarea finala.
Pentru o culoare mai intensa este important ca mediul in care este aplicata henna sa fie unul cald. Porii se deschid si astfel pielea absoarbe mai mult pigment. Te poti folosi de caldura soarelui sau de surse artificiale, cum ar fi un feon, abur, aragaz. Atentie: nu este recomandata aceasta varianta pentru femeile insarcinate.
Desenul poate fi pastrat un timp mai indelungat daca este ferit de contactul cu apa – aplica un strat de ulei natural inainte de dus, baie in mare sau piscina, sauna cu aburi. Foloseste manusi la treburile casnice sau si mai bine, amana-le! :)
Culoarea rezista pe maini 7-10 zile, iar pe picioare sau in alte zone de pe corp pana la 15 zile. Aceasta diferenta rezulta din faptul ca mainile sunt mai expuse, intra in contact cu apa mai des, in consecinta culoarea se curata mai rapid.
Henna se curata in timp prin exfoliere, in consecinta evita sa stergi, freci zona respectiva si mentine in permanenta pielea hidratata cu uleiuri naturale. Spalatul frecvent, sapunurile si detergentii, produsele bazate pe petrol (crema pentru protectie solara, lotiuni de corp, ulei pentru bebelusi) si frecatul desenului de haine si incaltaminte va determina exfolierea mai rapida.